De ce sa cumperi casa la rosu

Daca nu vreti sa treceti prin intreg procesul de achizitie a unui teren si  construire a unei case, vile puteti opta pentru achizitia unei case gata facute la nivelul de  executie "La Rosu". Diferenta de pret dintre cele doua variante este considerabila. Daca  proprietarul nu dispune insa de mijloacele necesare executarii finisajelor, economia  dispare ca prin farmec.  Avantajele cumpararii unei case „la rosu“ pot fi reprezentate de pretul mai scazut si in cazul  in care beneficiarul are competenta si forta necesara, posibilitatea de a finisa locuinta  conform pretentiilor proprii. Casa "La rosu” reprezinta casa construita pe un teren, sau la  bloc fara finisaje si structura acoperisului fara invelitoare.

La acest nivel veti achizitiona o  cladire care va avea executata fundatia, structura de rezistenta, peretii si sarpanta (sau  terasa, in functie de proiect) pe care se va monta pe viitor tigla sau tabla.  Piata imobiliara este plina de oferte de case la rosu, extrem de tentante, la preturi chiar si  cu jumatate mai mici decat cele ale apartamentelor de cand apartamentele s-­au devalorizat  mai mult de la declansarea crizei. O astfel de casa mai are insa nevoie de investitii inainte  sa te poata primi, iar sumele necesare fluctueaza odata cu piata costructiilor  Dezavantajul principal este reprezentat de faptul ca beneficiarul ar trebui sa deschida pe  cont propriu un nou santier, sa gaseasca o echipa care sa lucreze, sa faca un proiect de  finisare sau sa apeleze la un decorator, experti din domeniu, sa se ocupe de materiale si  alte detalii. Un alt dezavantaj este legat de disconfortul creat de catre alt cumparator de  astfel de locuinre, neexistand limite de timp impuse de catre dezvoltatori pentru  amenajarea locuintelor.

In general, un beneficiar ar trebui sa discute cu proiectantul casei  (locuinta individuala sau apartament la bloc) si sa­si exprime dorintele privind distributia  interioara, pardoselile, peretii, plafoanele (eventual false) sau lumina dupa propriul gust.  Locuintele achizitionate in stadiul de executie „la rosu“ reprezinta o optiune tot mai  accesata de catre potentialii cumparatori. Dupa studierea temeinica a pietei si selectarea  atenta a materialelor va veti putea face o idee destul de buna asupra cheltuielilor  necesare, cu o oarecare marja de eroare. Cheltuielile de pe hartie nu se potrivesc  intotdeauna cu cele reale, pentru ca muncitorii pot avea nevoie de mai multe materiale si  ore de munca decat era prevazut initial.
Share on Google Plus

About Jucarii

Jucarii pentru copii

0 comentarii:

Post a Comment